Organisation
20 Een instrument voor het verbeteren van de kwaliteit binnen het openbaar ministerie Convertir en PDF Version imprimable Suggérer par mail
Ce livre est également disponible en Français : cliquez ici

Auteurs: Geert Bouckaert, Roger Depré, Ann Drumaux, 2006, 216 p.
ISBN: 9046600483
Prijs: € 32

Bestellen: Maklu

Een instrument voor het verbeteren van de kwaliteit binnen het openbaar ministerie


Integrale Kwaliteitszorg (IKZ) vormt een belangrijk onderdeel van de moderniseringsbeweging die zich in de hele publieke sector voltrekt. Het streven naar een kwaliteitsvolle werking van de organisatie is ook binnen alle geledingen van het openbaar ministerie ingezet.

Dit boek presenteert een instrument voor Integrale Kwaliteitszorg in het Openbaar Ministerie. Het vormt een hulpmiddel voor parketorganisaties om een beeld te krijgen van de stand van zaken, van het reeds afgelegde traject en de nog af te leggen weg inzake een kwaliteitsvolle werking. Meer bepaald wordt aangegeven welke stappen genomen kunnen worden voor het behouden en verkrijgen van samenhang tussen verschillende bestaande initiatieven.

Dit werk is geschreven als een eenvoudige praktijkgids, als een handeling om binnen de parketorganisatie aan de slag te gaan en de eerste stappen te zetten in de integrale kwaliteitszorg. Op de eerste plaats moet dit werk een vertrekpunt zijn om een dynamiek van permanente verbetering binnen de individuele parketorganisaties op gang te brengen. Maar daarnaast moet het ook de discussie over een kwaliteitsvol Openbaar Ministerie voeden en stimuleren.